Amit a kutyákról tudni illik!!

Szukák pénisz. Navigációs menü

A kutya tenyésztéséhez kapcsolódó magyarázatok 2 - Mesterséges megtermékenyítés otthon Mesterséges megtermékenyítés otthon A mesterséges megtermékenyítés sokféle módon elvégezhető.

Párzás (fedezés).

Van a kutyáról-kutyára történő mesterséges megtermékenyítés, amikor tehát mindkét leendő szülő jelen van ugyan, ám a fedezés természetes úton mégsem lehetséges, vagy nem kívánatos valamelyik egyed túl agresszív, sérült, a kannak tasakhurutja van, stb.

A mesterséges megtermékenyítés történhet még frissen levett, majd hűtött-higított sperma felhasználásával ha például a szuka és a kan nem hozható ugyan össze egyszerre egy helyen, de a sperma viszonylag hamar felhasználásra kerül, illetve ha egyetlen spermalevétellel több szukát is meg szeretnénk termékenyíteni. Maga a konkrét mesterséges megtermékenyítés is különféle technikákkal történhet, beleértve a hüvelyi berakást, a sebészeti beültetést, és a méhszájon belülre történő berakást.

szukák pénisz miért csúszik a pénisz

Jelen útmutató azon tenyésztők számára készült, akik otthon, a lehető legegyszerűbben szeretnék elvégezni a mesterséges megtermékenyítést.

Elöljáróban el kell mondani, hogy mesterséges megtermékenyítés esetén akkor számíthatunk a legjobb eredményekre, ha a sperma levétele és berakása között a lehető legrövidebb idő telik el. Az eljárást bárki megtanulhatja, és egy kis gyakorlás után — szükség esetén - sikerrel alkalmazhatja.

A szükséges eszközök 1.

szukák pénisz pénisz michael fassbender

Steril spermagyűjtő zacskó. Használjunk kettőt egymásba rakva, arra az esetre, ha az egyik kiszakadna. Ennek hiányában bármilyen steril műanyag zacskó megfelel.

Egy 20 köbcentiméteres steril fecskendő tű nélkül. Steril műanyagcső vagy katéter. Használjunk 40 cm-es, egyszer használatos a reggeli erekció ritkábbá válik. A katéter minden más eszköznél hajlékonyabb, így könnyebb lesz feljuttatni a szuka hüvelyében egészen a méhszájig.

Mivel olcsó, a legjobb, ha minden megtermékenyítéshez új, steril katétert használunk. Ez csökkenti a fertőzés veszélyét. Steril, latex-mentes kesztyű. Steril edény, benne felforralt, majd testhőmérsékletűre hűtött meleg vízzel. Segítők, akik közül az egyik képes a szukát, a másik pedig a kant irányítani, kordában tartani. A megtermékenyítés lépései Mindenekelőtt hozzuk a helyszínre a kant és a szukát, de egymástól elkülönítve.

Készítsük elő az eszközöket, hideg időben a sperma hősokkjának elkerülése végett az szukák pénisz eszközt melegítsük fel a testmeleg vízben! Ha katétert használunk és egyik vagy mindkét végén speciális csatlakozó van, azt vágjuk le róla úgy, hogy egyszerű csövet kapjunk!

A sperma levétele a zacskóba A legjobb, szukák pénisz legalább három ember végzi.

Amit a kutyákról tudni illik!!

Az egyik segítő tartja a kant a spermalevétel közben. A másik tartja szukák pénisz szukát a spermalevétel előtt, közben és majd a berakás közben. A harmadik végzi a tulajdonképpeni spermalevételt és gyűjti össze a spermát a zacskóba. A szuka segítségével hozzuk izgalomba a kant. A fedeztetés előtti este sem a szuka, sem pedig a kan már ne kapjon enni, a szukának pedig a fedeztetés napján már szukák pénisz adjunk inni sem!

Máskülönben lehet, hogy a ha az erekció következetlen hányni kezd, a szukánál pedig esetleg a legrosszabbkor váltódik ki a széklet- vagy vizeletürítési reflex, ami erősen csökkentheti a fogamzás valószínűségét.

Engedjük természetes módon játszani, udvarolni őket.

Szopás Néger

Hagyjuk, hogy a kan megkísérelje néhányszor beugorni a szukát. Ha egyébként nincs ellenjavallat, a természetes fedeztetés lenne a legjobb! Ha ez nem jön össze, vagy szukák pénisz, néhány sikertelen próbálkozás után állítsuk a kant szukák pénisz spermalevétel tervezett helyére, ahol is az egyik segítőnk azt megfogja. A szukát a másik segítő tartsa vagy mozgassa a kan előtt, farral lehetőleg e felé.

Ha a kan izgalomba jött, a szukát tartó segítő vigye félre a szukát, lehetőleg egy másik helyiségbe, hogy a kan ne is láthassa, így teljes egészében a rá váró feladatra összpontosíthat. A másik segítő tartsa a kant a helyén. Álljunk vagy guggoljunk a kan háta mögé.

Izgassuk a péniszt közvetlenül a herezacskó előtt.

A kutya anatómiai felépítése[ szerkesztés ] A kutya csontváza[ szerkesztés ] A kutya csontváza: 1. A csontváz emelőszerűen működő csontok összessége, amelyeket a hozzájuk tapadó izmok mozgatnak.

Ha ezt megfelelő módon tesszük, a pénisz kicsúszik a tasakból és az izgatás helyén megduzzad, és kialakul az úgynevezett csomó. Hüvelyk- és mutató ujjunkat tartsuk közvetlenül a csomó bulbus glandis előtt, a megduzzadt pénisz tövének közelében.

szukák pénisz pénisz méltóságát az ember

Miközben a péniszt az egyik kezünkkel erektált állapotban tartjuk, a másik kezünkkel fogjuk meg a spermagyűjtő zacskót, és húzzuk rá azt a péniszre úgy, hogy a pénisz vége a zacskó belsejében legyen. Óvatosan húzzuk a zacskót a péniszre és tartsuk a helyén, a másik kezünkkel pedig izgassuk tovább a péniszt. Leírni sokkal nehezebb, mint megcsinálni!

A humán szexben megszokott módszer kiindulásnak tökéletes. A segítőnk közben elölről tartsa a helyén kant, szukák pénisz egyik karját annak mellén tartva, a másik karjával pedig a mellső lábai mögött átnyúlva.

Amint ugyanis a kan izgatása folytatódik, úgy kezdhet viselkedni, mintha épp a szukát fedezné, a mellső lábaival kapálni kezdhet, illetve a hátsó lábaira állva fel-felugorhat.

Teljes szövegű keresés Nemi szervek A nemi szervek a fajfenntartást szolgálják; ezek kanban és szukában egyaránt az ivarmirigyekből, azok kivezetésére szolgáló csövekből, valamint a nemzőszervekből állnak. Mind a két nemben a nemi szervek egy része a medencén belül a hasüregben, a többi része azon kívül található. Ezek szerint belső és külső nemi szervekről beszélünk.

Még megfordulni is megkísérelhet, ahogy ez a természetes fedezés közben is megtörténhet. Agresszív kanoknál tehát óvatosság! A sperma levétele a kantól függően percbe is telhet.

Ha összegyűjtöttünk legalább ml spermát, az általában elegendő akkor, ha a kan nem csak a víztiszta ondófolyadékot adta le, hanem a zavaros valódi spermát is. Ha a leadott folyadék még víztiszta, izgassuk tovább a péniszt, ha megfelelő mennyiségű és már zavaros, akkor a kan valószínűleg jó örökítő anyagot adott le. Addig folytassuk a pénisz izgatását, amíg megfelelő mennyiségű és minőségű spermát nem nyerünk.

A folyadék néha enyhén vöröses színű lesz, attól nem kell megijedni, rendben van, csupán valószínűleg elpattant egy hajszálér. Ha megvan a minimum szukák pénisz ml-nyi, megfelelően zavaros sperma, abbahagyhatjuk a pénisz ingerlését és eltávolíthatjuk róla a zacskót. A segítő vigye félre a kant, járassa meg egy kicsit, és ha a pénisze visszahúzódott a tasakba, zárja külön.

  1. A legjobb erekció
  2. Miért van mindenkinek más a pénisze
  3. Amikor azonban ez a csöpögés folyássá fokozódik és a váladék színe zöldessé, szaga pedig bűzössé válik, s a kutya folytonosan nyalogatja, akkor ez már a hímvesszőgyulladás tünete.
  4. Kutyatár | Digitális Tankönyvtár
  5. Teljes szövegű keresés Párzás fedezés.
  6. Elvesztette a merevedést sikertelen után

A sperma fecskendőbe töltése A műanyagcső vagy katéter egyik végét csatlakoztassuk a fecskendőhöz. A fecskendőhöz csatlakoztatott cső másik végét dugjuk a spermát tartalmazó zacskóba. Enyhén döntsük meg a zacskót, hogy a sperma az egyik sarkában gyűlhessen össze.

Szívjuk fel a lehető legtöbb spermát a fecskendőbe. Ha lehet, szívjuk fel a zacskó teljes tartalmát. Ha a kelleténél többet szívunk fel, nem baj. Ha kevesebbet, az sem nagy gond, hiszen egy alomhoz alig néhány spermiumra van szükség.

szukák pénisz helyreállítani a gyenge merevedést

A fecskendőt és a csövet felfelé fordítva akadályozzuk meg a sperma kifolyását. Ránézéssel ellenőrizzük a spermát: ha zavarosnak tűnik, akkor általában jó. A zacskót a benne maradt spermával együtt tegyük félre, a megtermékenyítést követően jól tesszük, ha ezt mikroszkóp alatt is megvizsgáljuk.

A fecskendő maradék térfogatát töltsük ki levegővel. Ez a szukák pénisz hasznos lesz még az inszeminálás közben, a csőben lévő legutolsó csepp spermát is ki fogja ugyanis nyomni a hüvelybe vagy a méhbe. A szuka inszeminálása A segítő hozza vissza a szukát, majd egy alacsony sámlira ülve két kézzel rögzítse annak mellső részét. A másik segítőnk a szuka két hátsó lábát megfogva emelje mellmagasságba a szuka farát. Ha a kutya nem tiltakozik különösebben, a hátsó fertályát esetleg egy megfelelő szukák pénisz asztalra is fel lehet tenni, szukák pénisz sokkal könnyebb lesz tartani.

A fennmaradó ember hajtja végre a tulajdonképpeni inszeminálást. Kesztyűs kézzel dugjuk a bal kezünk mutató- vagy középső ujját a szukák pénisz hüvelyébe. Előfordulhat, különösen szűz szukák esetén, hogy ehhez valamilyen síkosítót is használnunk kell.

A legjobb, ha tenyerünket a szukának támasztva alulról dugjuk be az ujjunkat. Most szukák pénisz másik kezünkkel a bedugott ujj tenyér felőli, belső oldala mentén dugjuk be a csövet is a hüvelybe. Lassan, a végét az ujjunkkal a hüvely falától végig távol tartva és irányítva, toljuk be a csövet, amíg az el nem éri a bedugott ujjunk hegyét.

A műanyagcső általában könnyen becsúszik a méhbe is, de nem mindig. Néha többször is próbálkoznunk kell, mielőtt sikerülne. Érdemes azonban ezzel bíbelődni, mert minél mélyebbre sikerül bevezetnünk a csövet, annál biztosabban számíthatunk jó eredményre.

szukák pénisz miért nem nyílik ki a fej merevedéskor

Lassan fecskendezzük be a spermát, és közben ide-oda mozgassuk az ujjunkat. Ilyenkor az ujjunk látja el ugyanis a pénisz szerepét. A fecskendőt a csőről levéve szívjuk azt tele levegővel, tegyük vissza a csőre, és a levegőt a csőbe nyomva teljesen ürítsük a még az esetleg a csőben lévő maradék spermát is a hüvelybe vagy a méhbe. Ha a szuka közben elmozdult volna, szukák pénisz emeltessük fel vagy tetessük vissza a helyére, közben mind a cső, mind pedig az ujjunk maradjon benne!

Időről-időre mozgassuk meg az ujjunkat.

Nem akarja felemelni a péniszét

Akkor csináljuk jól, ha érezzük, amint a szuka hüvelye természetes módon összehúzódik és ráfeszül az ujjunkra. A szuka külső szeméremtestének simogatása is segít kiváltani az ilyen összehúzódásokat. Ha lehetőség van rá, hasznos a hátsó lábak előre-hátra történő mozgatása is, mert ezzel is elősegíthető a sperma jobb méhbe jutása. Fenti helyzetet tartsuk fent legalább percig! Lassan húzzuk ki a csövet és az ujjunkat is.

Nemi szervek

Sétáltassuk meg a szukát perc erejéig, majd az aktivitását csökkentendő 8 órára tegyük ketrecbe. Ha szükséges, a megtermékenyítést a szuka fertilis periódusa alatt kétnaponta megismételhetjük.

Azt azonban általában már a szuka viselkedéséből is meg lehet állapítani, hogy a fedeztetés valószínűleg sikeres volt-e. Ha érezni lehet az összehúzódásokat és a szuka az ajkait nyalogatja, minden valószínűség szerint sikerre számíthatunk, míg összehúzódások hiányában feltétlenül próbálkozzunk ismét!

A felszerelés újbóli felhasználása A kesztyűt és a spermagyűjtő zacskót egyszeri használat után mindenképpen dobjuk ki.

szukák pénisz óvszer felvétele esetén erekció esik le

A cső vagy katéter és a fecskendő - igény esetén - elmosva újra felhasználható. Az újbóli felhasználás azonban lehetőleg korlátozódjon egyazon szuka egy tüzelési ciklus alatt megismételt inszeminálásaira, másik szukához feltétlenül használjunk steril eszközöket.